Professionals de l’Hospital de Campdevànol potencien la salut cardiovascular

Caminada Campevànol
30 de novembre de 2016.- El passat 29 de setembre, en el marc de les caminades per l’envelliment actiu al Ripollès, especialistes en Rehabilitació Cardíaca de l’Hospital de Campdevànol van muntar un estand amb l’objectiu de conscienciar la població de la importància de tenir cura de la salut cardiovascular. En aquest sentit, els professionals de l’Hospital van posar a disposició del centenar de participants a la caminada informació de prevenció de malalties cardiovasculars. A banda d’informar, els especialistes també van ajudar a valorar, de manera individual, els factors de risc cardiovascular, i van resoldre tot tipus de dubtes sobre les malalties del cor.
Un dels objectius estratègics de l’Hospital de Campdevànol i que es recull al Pla Estratègic de l’Entitat– és promoure l’educació sanitària de la població del Ripollès i potenciar els hàbits de vida saludables, és per això que es participa en iniciatives com la de fomentar la salut cardiovascular. Igualment, des del Centre s’han dut a terme altres accions d’aquest tipus, com tallers informatius a les escoles sobre dieta saludable, activitats per ajudar a deixar de fumar, xerrades sobre primers auxilis i moltes més.
Les caminades per l’envelliment actiu se celebren des que la Comissió Europea va declarar l’any 2012 Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. El Ripollès, que és una comarca amb un alt índex d’envelliment, es va sumar a aquesta iniciativa organitzant un conjunt d'activitats, una de les quals són les caminades per l’envelliment actiu al Ripollès. Aquesta iniciativa, any rere any, suma participants de la comarca i diversos municipis l’han integrat com una activitat popular.
Les caminades estan organitzades pel Consorci del Benestar Social del Ripollès i per l’associació Envelliment Actiu al Ripollès. A més, compten amb al suport dels ajuntaments dels municipis participants i d’altres entitats, com l’Hospital de Campdevànol, que hi col·labora des de fa anys.