Noticies

Es redueixen les restriccions per la Covid a l’Hospital de Campdevànol i als centres d’atenció primària

S’amplia les hores de visita a pacients i es permet un acompanyant

22/10/2021.- La situació estable i favorable de la pandèmia de la Covid-19 ha permès reduir les restriccions vigents fins a dia d'avui, amb l’objectiu d’anar normalitzant el dia a dia de l’Hospital de Campdevànol i de l'Atenció Primària. En aquest sentit, en la darrera reunió del Comitè de Crisi Covid de la Fundació Hospital de Campdevànol s’han acordat els següents punts:

Es permet l’accés d’un acompanyant per pacient a Consultes Externes, Hospital de Dia, Àrea Quirúrgica, Exploracions Complementàries, Atenció Primària i Urgències.

L'Hospital de Campdevànol utilitza una App per millorar la coordinació i el temps de resposta al tractament dels infarts

L'objectiu és que l’ús de l’aplicació contribueix a reduir el temps fins a l’inici del tractament i millorar la coordinació entre els diferents professionals i centres de salut

15/10/2021.- Professionals de l’Hospital Dr. Josep Trueta, l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i la Universitat de Girona (UdG), han desenvolupat una app que té per objectiu millorar la coordinació, el flux d’informació i el temps de tractament dels pacients que han patit un infart agut i que són traslladats d’urgència a l’Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta. L’Hospital de Campdevànol és un dels centres que ja l’ha començat a aplicar.

L'Hospital de Campdevànol present al festival de cinema del Terra Gollut

Es va entregar un premi que porta el nom del centre i es va guardonar un reportatge fotogràfic realitzat a l'hospital

15/10/2021.- L’Hospital de Campdevànol va ser present a la clausura del Terra Gollut Film Festival, que es va fer dimarts a la tarda al teatre Diagonal de Campdevànol. El centre sanitari del Ripollès va atorgar el Premi a la Concòrdia Hospital de Campdevànol a la pel·lícula ‘15 horas’, de Judith Colell, que és l’actual presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català i directora del film que es va poder veure al Diagonal. La presidenta del Patronat i el gerent de l’Hospital, Dolors Costa i Joan Grané respectivament, van ser els encarregats de lliurar el premi a la guanyadora.

Concert del músic Ferran Palau a l’Hospital de Campdevànol

Forma part del cicle ‘Sinèrgic’ que s’està portant a terme a centres penitenciaris i sanitaris de tot Catalunya

04/10/2021.- Aquest dimarts 5 d’octubre el músic Ferran Palau oferirà un concert a l’Hospital de Campdevànol en el marc del cicle ‘Sinèrgic’, que s’està portant a terme a centres penitenciaris i centres sanitaris d’arreu de Catalunya. El seu objectiu és humanitzar aquests espais i reivindicar el poder transformador de la música, així com la necessitat de dinamitzar culturalment especialment els centres sanitaris després d’un any i mig d’aïllament provocat per la pandèmia.

L'ABS RIBES-CAMPDEVÀNOL I L'HOSPITAL S'ADHEREIXEN A LES ACTIVITATS COMARCALS DEL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

L'objectiu és donar visibilitat a aquest tipus de malalties cada vegada més freqüents

29/09/2021.- El pròxim 10 d’octubre se celebrarà el Dia Mundial de la Salut Mental. Diferents entitats de la comarca, entre les quals s’hi compten l’Hospital de Campdevànol i l’ABS Ribes-Campdevànol, han unit esforços per organitzar diverses activitats que es portaran a terme en les setmanes vinents, amb l’únic objectiu de donar visibilitat a aquest tipus de malalties.

La primera activitat es va fer el 25 de setembre amb l’estrena del documental DES-NUDOS al Cinema Comtal de Ripoll, amb cinefòrum amb la directora i protagonistes del film.

L’ABS Ribes-Campdevànol ja treballa amb el nou sistema informàtic ECAP, que permetrà agilitzar els tràmits

A través de l'Econsulta els usuaris podran fer consultes als professionals

17/09/2021.- L’ABS Ribes-Campdevànol ha començat a treballar amb el sistema informàtic ECAP aquesta setmana, després de la formació que han hagut de fer els professionals que hi treballen. L’ECAP és el programa d’història clínica informatitzada del Departament de Salut que utilitzen els i les professionals de la salut i de l’atenció social que treballen als centres d’atenció primària i d’atenció especialitzada extrahospitalària quan atenen i visiten la ciutadania.

Canvi de normativa de les visites i acompanyament de pacients a l'Hospital de Campdevànol

L'Hospital ha reobert totes les plantes d'hospitalització per la bona situació epidemiològica

28/05/2021.- L’Hospital de Campdevànol ha reobert totes les plantes d’hospitalització del centre. El motiu és la millora de la situació epidemiològica, ja que actualment no hi ha cap pacient agut ingressat i només 5 pacients a l’àrea de sociosanitari. En aquest sentit, i mentre la situació no canviï, les restriccions en les visites a pacients també ha canviat:

-Els pacients es poden visitar durant una hora al matí (12.30h a 13.30h) i una hora a la tarda (19h a 20h) preferiblement sempre el mateix acompanyant

L'Hospital de Campdevànol se suma a la Setmana Sense Fum 2021 amb vídeos de testimonis reals

L'objectiu és conscienciar a la població de no inicar-se en aquest mal hàbit o deixar-ho

26/05/2021.- L’Hospital de Campdevànol i l’Àrea Bàsica Ribes- Campdevànol s’ha adherit un any més a la Setmana Sense Fum 2021, que se celebra del 25 al 31 de maig. L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. El lema per a aquest any 2020 és “Deixar de fumar, la teva altra vacuna”.

La Fundació Hospital de Campdevànol celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Es faran activitats a les escoles, pels professionals i també per la població

Aquest dimecres 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans. Des de l’ABS Ribes-Campdevànol i l’Hospital de Campdevànol s’han organitzat diverses activitats orientades a les escoles, als professionals i també a la població en general.

L’ABS Ribes-Campdevànol aconsegueix reduir fins a gairebé a la meitat les derivacions a Traumatologia, gràcies a l’aplicació de les TIC

21/04/2021.- Fa tres anys que l’ABS Ribes-Campdevànol va posar en funcionament la consulta telemàtica entre els professionals de l’Atenció Primària i l’especialista en Cirurgia i Traumatologia (COT) de l’Hospital de Campdevànol, per comentar els casos que arriben als centres d’atenció primària i així evitar derivacions innecessàries, reduint-les fins a la meitat. Per una banda, això ha permès reduir el temps d'espera i la resolució de motius de consulta, i per l’altra ha suposat un aprenentatge progressiu per part dels metges de família i comunitària.

Pàgines