L'Hospital de Campdevànol promourà la salut cardiovascular en el Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

L'acte, amb el lema 'Els nens salven vides', tindrà lloc el 16 d'octubre a la Pl. de l'Ajuntament de Ripoll a les 11h.
13 d'octubre de 2016.- L'Hospital de Campdevànol participarà en les activitats organitzades per la Comissió de Salut Comunitaria del Ripollés amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratoria que, enguany, es celebra el proper 16 d'octubre sota el lema 'Els nens salven vides'. La jornada tindrà lloc el proper diumenge a la Pl. de l'Ajuntament de Ripoll (a la Pl. de la Lira, en cas de pluja) a partir de les 11h.
Els professionals de l'Hospital de Campdevànol, conjuntament amb bombers i mossos d'esquadra, faran un simulacre d'atenció d'una aturada cardíaca amb 3 nens a qui ja s'ha format. Posteriorment, es realizarà un taller en el que els assistents que ho desitgin disposaran de 8 maniquis i el suport d'un especialista i un col•laborador per aprendre en què consisteix el protocol d'actuació del SV.
 
Aquesta jornada s'inclou dins de les nombroses actuacions que té previstes el Consell Català de Ressucitació de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques (CCR) arreu del territori català i l'ojbectiu de les quals és difondre el Suport Vital (SV), és a dir, la manera en com s'ha d'actuar davant d'una aturada cardíaca. Igualment, es vol conscienciar a la població de la importància que té intervenir seguint el protocol estandard que marquen les recomanancions internacionals ("Guies 2015"),  ja que les possibilitats de sobreviure d'una persona afectada per una aturada cardíaca sobtada augmenta entre 2 i 3 vegades si se li realitzen determinades accions amb rapidesa. És per això que, actualment, s'està treballant per formar en tècniques de Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP) al major nombre de persones possible.
D'aquesta manera, l'Hospital de Campdevànol compleix amb un dels seus objectius estratègics, recollint dins el Pla Estratègic de l’Entitat, que és fomentar l’educació sanitària de la població del Ripollès i potenciar els hàbits de vida saludables.
Aquest any, es fa especial indicència entre la població infantil. A Catalunya, amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, s'està duent a terme un programa que inclou la formació en SV dels escolars mitjançant els mestres i professors, formats prèviament com a instructors. Així, al llarg d'aquest curs escolar 2016-2017, prop de 100.000 nens de 250 centres públics i concertats de Catalunya aprendran com actuar en cas de presenciar una aturada cardíaca.