L’Hospital de Campdevànol fomenta la salut cardiovascular dels habitants del Ripollès

Els experts de Rehabilitació Cardíaca del Centre donaran informació i revisaran els riscos cardiovasculars a les caminades per l’envelliment actiu de Camprodon, Sant Joan, Campdevànol i Ripoll.
19 de setembre de 2016.- Els especialistes en Rehabilitació Cardíaca de l’Hospital de Campdevànol han organitzat accions per conscienciar a la població de la importància de tenir cura de la salut cardiovascular. Amb aquest objectiu, i en el marc de les caminades per l’envelliment actiu, muntaran un estand per donar informació els dies que es duran a teme les caminades a Camprodon (el 21 de setembre), Sant Joan (el 22 de setembre), Campdevànol (també el 22 de setembre) i Ripoll (el 23 de setembre).
 
Des de l’estand, els especialistes de l’Hospital proporcionaran informació de prevenció de malalties cardiovasculars, ajudaran a tots aquells que s’hi acostin a valorar els seus factors de risc i els ajudaran a resoldre tots els dubtes que puguin tenir sobre les malalties del cor. Es farà especial èmfasi en la prevenció i en la importància de mantenir un estil de vida saludable per tenir cura de la salut. Aquesta iniciativa es durà a terme amb el suport de l’associació RipollèsCor i  de Benestar Social. 
 
Un dels objectius estratègics de l’Hospital de Campdevànol –i que es recull al Pla Estratègic de l’Entitat– és promoure l’educació sanitària de la població del Ripollès i potenciar els hàbits de vida saludables, és per això que es participa en iniciatives com la de fomentar la salut cardiovascular. Igualment, des del Centre s’han dut a terme altres accions d’aquest tipus, com tallers informatius a les escoles sobre dieta saludable, activitats per ajudar a deixar de fumar, xerrades sobre primers auxilis i moltes més.
 
Les caminades per l’envelliment actiu se celebren des que la Comissió Europea va declarar l’any 2012 Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. El Ripollès, que és una comarca amb un alt índex d’envelliment, es va sumar a aquesta iniciativa organitzant un conjunt d'activitats, una de les quals són les caminades per l’envelliment actiu al Ripollès. Aquesta iniciativa, any rere any, suma participants de la comarca i diversos municipis l’han integrat com una activitat popular. Les caminades estan organitzades pel Consorci del Benestar Social del Ripollès i per l’associació Envelliment Actiu al Ripollès. A més, compten amb al suport dels ajuntaments dels municipis participants i d’altres entitats, com l’Hospital de Campdevànol, que hi col·labora des de fa anys.