Les Jornades Intercentres de la Catalunya Central posen en valor les sinèrgies entre els centres sanitaris i universitaris del territori

Un centenar de professionals de la salut i estudiants participen a la Jornada que s’ha fet aquest divendres a la Fundació Eduard Soler de Ripoll

24/11/2023.- La sala d'actes de la Fundació Eduard Soler de Ripoll (Ripollès) ha acollit avui la tercera Jornada Intercentres Sanitaris i Universitaris de la Catalunya Central, organitzada per la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i l’Hospital de Campdevànol, on l'objectiu ha estat l'intercanvi de coneixements i experiències, a l'entorn assistencial, sanitari i d'investigació, posant en relleu la importància de la docència. El degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Roberto Elosua, ha remarcat la importància d’aquestes jornades assegurant que “son un punt de trobada dels diferents estaments de la Facultat de Medicina com professors, estudiants de pràctiques, i gestors que permeten fomentar sinèrgies entre els centres sanitaris, universitaris i el territori”.

Per la seva banda, el gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané, ha destacat el paper important de la Facultat de la Medicina “a l’hora de fer-nos sentir importants com a Hospital, ja que ens han donat una raó més de ser”. Segons Grané, s’ha convertit en una oportunitat pels professionals que treballen en el centre sanitari de referència del Ripollès tant en formació com en docència, entre altres.

La jornada ha constat de dues taules rodones, on la primera ha portat per títol El lloc de la simulació clínica com a eina d'aprenentatge, i que ha comptat amb la visió de Rosa Villalonga, coordinadora de Simulació de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Carme Gomar, directora de la càtedra de Simulació i Seguretat del Pacient de la UVic-UCC, Toni Castro, professor titular d'universitat i exdegà de la Facultat de Medicina de la URV, José Zorrilla, professor associat de Medicina a la UVic-UCC i cap de Servei d'Urgències d'Althaia, i Pau Benet, anestesiòleg i Màster en Simulació del Consorci Hospitalari de Vic. Ha estat moderada per Ramon Pujol, exdegà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, i Gina Rognoni, metgessa especialista en cures intensives d'Althaia i col·laboradora docent.

A la segona taula rodona, Bridging the gap. De l'expedient acadèmic a les necessitats sociosanitàries de la societat, ha comptat amb Susanna Vilaseca, professora associada de Medicina de la UVic-UCC, i cap d'estudis del Consorci Hospitalari de Vic, Irene Veganzones, professora associada i coordinadora del Programa de Suport a l'Estudiant i  Preparació al MIR de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Berta Gibert, metgessa especialista en formació de Medicina Familiar i Comunitària de l'ICS Catalunya Central, Olga Sabartés, professora associada de Medicina de la UVic-UCC, i directora assistencial de Sant Andreu Salut, i Maria Josep Cerqueira, subdirectora general d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut. En aquest cas, ha estat moderada per Núria Roger, coordinadora UDT Vic i directora de  Transferència del Coneixement del Consorci Hospitalari de Vic, i Cristina Muñoz, metgessa especialista de Medicina Familiar i Comunitària de l'ICS, i professora associada de Medicina de la UVic-UCC.

La jornada s’ha tancat amb la ponència de Iolanda Jordan, metgessa especialista en Pediatria i adjunta a la Direcció Mèdica de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, amb el títol Ser metgessa al segle XXI.